fbpx

Tečaj kineziotapinga

TEČAJ KINEZIOTAPINGA

Tečaj je namenjen maserjem in vsem, ki se pri svojem delu ali v zasebnem življenju srečujejo s težavami v gibalnem sitemu. Začetnikom, ki nimajo predznanja anatomije (saj vam omogočamo predavanja iz anatomije in fiziologije) kot tiste, ki že imate znanje, vendar bi ga želeli nadgraditi oziroma formalno potrditi.

O KINEZIOTAPINGU

Kineziološki taping je posebna metoda lepljenja barvnih samolepilnih trakov. Namestitev trakov, ki imajo vijugasto naneseno lepilo, lahko sproščajo mišično napetost in izboljšujejo krvni pretok in limfno drenažo, ali pa nudijo sklepu in telesu potrebno oporo in stabilnost. V prvem primeru trakovi spodbujajo samozdravljenje in stimulirajo naravne procese v mišično skeletnem delu. V drugem primeru pa nudijo rekreativnemu ali profesionalnemu športniku mišično ali sklepno stabilnost, ki je trenutno nima v zadostni količini. Tehnike nameščanja se glede na želeno funkcijo razlikujejo. Trakovi so učinkoviti pri ortopedskih, nevroloških in ostalih medicinskih stanjih, pri vseh starostnikih skupinah. Učinkovito izboljšajo propriocepcijo in koordinacijo tkiv. Trakovi so iz bombažnih in elastičnih vlaken, ne povzročajo alergij in ostajajo nameščeni od nekaj ur do nekaj dni. S pomočjo trakov lahko bistveno podaljšamo učinke masaže in vplivamo na zmanjšanje bolečine in otekline. Trakovi torej služijo kot dober pripomoček za podaljšanje učinkov masaže in omogočajo hitrejše okrevanje po poškodbah.

LOKACIJE IN TERMINI TEČAJA KINEZIOTAPINGA:

 

LJUBLJANA:
Fizioterapija Mediko
Dolenjska cesta 156b
1000 Ljubljana
Termin tečaja:
februar 2020

PREDAVATELJI NA TEČAJU:

LJUBLJANA:
Predavateljica: Blanka Koščak Tivadar

 

CERTIFIKAT O OPRAVLJENEM TEČAJU

Po uspešno opravljenem tečaju prejmete CERTIFIKAT o opravljenem tečaju
Vsi udeleženci tečaja ste vpisani v register kineziotaping terapevtov, voden v mojStil-u.

OPREMA NA TEČAJU

Na tečaju bo poskrbljeno za vse, pripravljene bodo masažne mize, katere boste lahko tudi kupili po posebno ugodni ceni (saj imamo svojo lastno slovensko blagovno znamko), ter vso potrebno gradivo, ki smo ga skrbno izdelali samo za vas.Na tečaj pridite udobno oblečeni in obuti, zraven si prinesite brisačo. Ženske imejte nohte primerne dolžine, zaradi samega poteka dela.

VSEBINA TEČAJA

Tečaj je razdeljen na teoretični in praktični del in bo potekal v soboto in nedeljo od 09.00 do 18.00. V teoretičnem delu (20%) se bodo udeleženci spoznali s kineziološkim tapingom, njegovo zgodovino, lastnostmi trakov, z različnimi oblikami, načini rezanja, s fiziološkimi učinki kineziloškega tapinga, ter tehnikami nameščanja Kinezioloških trakov. Prav tako bomo osvežili funkcionalno anatomijo in fiziologija mišično skeletnega sistema. Večji del tečaja (80%) bo predstavljajo nameščanje trakov na mišicah hrbtenice (vrat, prsna in ledvena hrbtenica), na mišicah zgornjega in spodnjega uda, pri športnikih, pri poškodbah, oteklinah in brazgotinah.

PRIJAVA NA TEČAJ

Na tečaj se lahko prijavite na naši spletni strani. Kliknete PRIJAVA, vnesete vse svoje podatke, ter nato ponovno kliknete PRIJAVA. Po mailu boste dobili potrdilo o uspešni prijavi, nato pa vas bomo kontaktirali, da uredimo vse formalnosti.
Svojo prijavo lahko oddate tudi po telefonu, na številko 030 37 22 55, vsak delovnik med 9. In 13. uro.

CENA TEČAJA

Redna cena tečaja 239€
Sedaj samo: 219 € (obročno: 2 obroka po 109,5 €)
Gotovinsko plačilo: 199 €

V ceno tečaja je vključeno:
20 urni tečaj masaže
Delovni zvezek in pisalo
Uporaba masažne mize in kinezioloških trakov
Predavanja, vaje, ter certifikat o opravljenem tečaju

TER SEVEDA:

Naš strokovno usposobljen kader, ki vam bo na voljo tudi po koncu tečaja
Imamo lastno blagovno znamko masažnih miz, masažnih olj in masažnih pripomočkov Wellnetica, kjer boste lahko kot naš tečajnik kupovali s popustom.

ZA PRIJAVO IZPOLNI SPODNJA OKENCA:

.

udelezenciŠtevilo udeležencev 6
ura20 šolskih ur
PredavanjeTrajanje 2 dni (1 vikend)
GradivoStrokovno gradivo
diplomaCertifikat

IMATE DODATNO VPRAŠANJE?Pokličite nas 030 37 22 55

Ponedeljek od 9h do 13h
Torek od 9h do 13h
Sreda od 9h do 13h
Četrtek od 9h do 13h
Petek od 9h do 13h
Sobota Zaprto
Nedelja Zaprto