Tečaj kineziotapinga

S strokovno usposobljeni predavatelji, teoretični in praktični del, v Ljubljani in Mariboru.

Število udeležencev 8
20 šolskih ur
Trajanje 2 dni (1 vikend)
Strokovno gradivo
Certifikat

od 269,00 € od 229,99 €

Kineziotaping je metoda zdravljenja, kot tudi preventive, ki temelji na raznih tehnikah lepljenja posebnih trakov, ki podpirajo mišične funkcije.

Preko lepljenja elastičnih trakov, se v telesu sproži proces samozdravljenja. Elastične bombažne trakove namestimo neposredno na kožo, med pomembne učinke kinesiotapinga pa sodi zmanjšanje bolečine in posledično boljše gibanje. Trak lahko ciljno namestimo na kateri koli del telesa.

V okviru našega izobraževanja organiziramo tečaj kineziotapinga, ki je mednarodno priznan, in obravnavamo tako osnovne kot zahtevnejše tehnike pravilnega lepljenja kinezioloških trakov. V sklopu tečaja obravnavamo tudi nekatere osnove anatomije in fiziologije, tako da je tečaj primeren tudi za začetnike.

Tečaj kineziotapinga:

 • 20 urni tečaj kineziotapinga
 • Delovni zvezek in gradivo
 • Uporaba masažne mize in kinezioloških trakov
 • Predavanja, vaje, ter certifikat o opravljenem tečaju

tečaj kineziotapinga

Lokacija in termini tečaja kineziotapinga

Maribor

Maribor

Lokacija:
mojStil
Pohorska cesta 87
2000 Maribor

Termin tečaja:
19. november 2022
20. november 2022

maribor

Ljubljana

Ljubljana

Lokacija:
Fizioterapija Mediko
Dolenjska cesta 156b
1000 Ljubljana

Termin tečaja:
14. januar 2023
15. januar 2023

Ljubljana

Cena tečaja:

CENA TEČAJA: 269,00 €
Ob enkratnem plačilu: 229,99 €
ali 269,00 € na 2 obroka (po 134,5 €)

Vsebina tečaja kineziotapinga

Tečaj kineziotapinga je razdeljen na teoretični in praktični del in bo potekal v soboto in nedeljo od 09.00 do 18.00. V teoretičnem delu (20%) se bodo udeleženci spoznali s kineziološkim tapingom, njegovo zgodovino, lastnostmi trakov, z različnimi oblikami, načini rezanja, s fiziološkimi učinki kineziloškega tapinga, ter tehnikami nameščanja Kinezioloških trakov. Prav tako bomo osvežili funkcionalno anatomijo in fiziologija mišično skeletnega sistema. Večji del tečaja (80%) bo predstavljajo nameščanje trakov na mišicah hrbtenice (vrat, prsna in ledvena hrbtenica), na mišicah zgornjega in spodnjega uda, pri športnikih, pri poškodbah, oteklinah in brazgotinah.

Certifikat o opravljenem tečaju

Ko uspešno opravite tečaj kineziotapinga prejmete CERTIFIKAT. Vsi udeleženci tečaja ste vpisani v register kineziotaping terapevtov, voden v mojStil-u.

Oprema na tečaju

Na tečaju poskrbimo tako za gradivo in delovna orodja. Pri izobraževanju ne moremo zagotavljati distance 1,5 m, saj tega narava izobraževanja ne dopušča. Izobraževanja se lahko udeležijo le zdravi posamezniki, potrebujete pa tudi predpisano zaščitno opremo (maske).
Na tečaj pridite udobno oblečeni in obuti, zraven si prinesite brisačo. Nohti naj bodo primerne dolžine, zaradi samega poteka dela.
Parkiranje je mozno v okolici lokacije.

Predavatelji na tečaju

Predavateljica: Blanka Koščak Tivadar

ZAKAJ IZBRATI NAS

 • Znanje, izkušnje in več let 10 let tradicije
 • Več kot 20.000 usposobljenih maserjev
 • Pogosta sodelovanja z mednarodnimi strokovnjaki in slovenskimi fakultetami
 • Za vas poskrbimo s kosilom in coffe breakom
 • Možnost opravljanja NPK maser v sklopu izobraževalnega procesa
 • Vedno vključimo teoretična znanja v vsa predavanja
 • Možnost menjave kariere
 • Svetovanje po opravljenem tečaju
 • Možnost obročnega plačevanja in posebne ugodnosti za tečajnike
 • TOP zabava na tečajih!

Kineziotaping

Kineziološki taping je posebna metoda lepljenja barvnih samolepilnih trakov. Namestitev trakov, ki imajo vijugasto naneseno lepilo, lahko sproščajo mišično napetost in izboljšujejo krvni pretok in limfno drenažo, ali pa nudijo sklepu in telesu potrebno oporo in stabilnost. V prvem primeru trakovi spodbujajo samozdravljenje in stimulirajo naravne procese v mišično skeletnem delu. V drugem primeru pa nudijo rekreativnemu ali profesionalnemu športniku mišično ali sklepno stabilnost, ki je trenutno nima v zadostni količini. Tehnike nameščanja se glede na želeno funkcijo razlikujejo. Trakovi so učinkoviti pri ortopedskih, nevroloških in ostalih medicinskih stanjih, pri vseh starostnikih skupinah. Učinkovito izboljšajo propriocepcijo in koordinacijo tkiv. Trakovi so iz bombažnih in elastičnih vlaken, ne povzročajo alergij in ostajajo nameščeni od nekaj ur do nekaj dni. S pomočjo trakov lahko bistveno podaljšamo učinke masaže in vplivamo na zmanjšanje bolečine in otekline. Trakovi torej služijo kot dober pripomoček za podaljšanje učinkov masaže in omogočajo hitrejše okrevanje po poškodbah.

kineziotaping trak

Kineziološki trakovi

Zaščita pred poškodbo
Poravnava sklepov
Izboljšanje pretoka krvi
Masaža in limfna drenaža

9,90 €

Kupi

tečaj kineziotapinga Ljubljana
tečaj kineziotaping Maribor

Prijava na tečaj kineziotapinga

Na tečaj se lahko prijavite:

5/5 - (1)

Potrebujete več informacij o tečajih ali obročnem odplačevanju?

Lahko nam pišete >

Ali pokličete: 030 37 22 55