Tečaj kineziotapinga

S strokovno usposobljeni predavatelji v Ljubljani in Mariboru, teoretični in praktični del.

Število udeležencev 6
20 šolskih ur
Trajanje 2 dni (1 vikend)
Strokovno gradivo
Certifikat

od 209 €

Tečaj kineziotapinga je namenjen maserjem in vsem, ki se pri svojem delu ali v zasebnem življenju srečujejo s težavami v gibalnem sitemu. Začetnikom, ki nimajo predznanja anatomije (saj vam omogočamo predavanja iz anatomije in fiziologije) kot tiste, ki že imate znanje, vendar bi ga želeli nadgraditi oziroma formalno potrditi.

Tečaj kineziotapinga, v ceno je vključeno:

  • 20 urni tečaj masaže
  • Delovni zvezek in pisalo
  • Uporaba masažne mize in kinezioloških trakov
  • Predavanja, vaje, ter certifikat o opravljenem tečaju
tečaj kineziotapinga

Lokacije in termini tečaja kineziotapinga

Ljubljana

Ljubljana

Lokacija:
Fizioterapija Mediko
Dolenjska cesta 156b
1000 Ljubljana

Termin tečaja:
16. in 17. oktober

Maribor

Maribor

Lokacija:
Hotel Arena
Pot k mlinu 57
2000 Maribor

Termin tečaja:
16. in 17. oktober

Cena tečaja:

CENA TEČAJA: 269 €
Ob enkratnem plačilu: 209 €
ali 249 € na 2 obroka (po 124,5 €)

Vsebina tečaja kineziotapinga

Tečaj kineziotapinga je razdeljen na teoretični in praktični del in bo potekal v soboto in nedeljo od 09.00 do 18.00. V teoretičnem delu (20%) se bodo udeleženci spoznali s kineziološkim tapingom, njegovo zgodovino, lastnostmi trakov, z različnimi oblikami, načini rezanja, s fiziološkimi učinki kineziloškega tapinga, ter tehnikami nameščanja Kinezioloških trakov. Prav tako bomo osvežili funkcionalno anatomijo in fiziologija mišično skeletnega sistema. Večji del tečaja (80%) bo predstavljajo nameščanje trakov na mišicah hrbtenice (vrat, prsna in ledvena hrbtenica), na mišicah zgornjega in spodnjega uda, pri športnikih, pri poškodbah, oteklinah in brazgotinah.

Certifikat o opravljenem tečaju

Ko uspešno opravite tečaj kineziotapinga prejmete CERTIFIKAT.
Vsi udeleženci tečaja ste vpisani v register kineziotaping terapevtov, voden v mojStil-u.

Oprema na tečaju

Tečaj kineziotapinga v mojStil poskrbi za vse, pripravljene bodo masažne mize, katere boste lahko tudi kupili po posebno ugodni ceni (saj imamo svojo lastno slovensko blagovno znamko), ter vso potrebno gradivo, ki smo ga skrbno izdelali samo za vas. Tečaj kineziotapinga od vas zahteva udobna oblečila in obutev, zraven si prinesite brisačo. Ženske imejte nohte primerne dolžine, zaradi samega poteka dela.

Predavatelji na tečaju

Predavatelj: Blanka Koščak Tivadar

Kineziotaping

Kineziološki taping je posebna metoda lepljenja barvnih samolepilnih trakov. Namestitev trakov, ki imajo vijugasto naneseno lepilo, lahko sproščajo mišično napetost in izboljšujejo krvni pretok in limfno drenažo, ali pa nudijo sklepu in telesu potrebno oporo in stabilnost. V prvem primeru trakovi spodbujajo samozdravljenje in stimulirajo naravne procese v mišično skeletnem delu. V drugem primeru pa nudijo rekreativnemu ali profesionalnemu športniku mišično ali sklepno stabilnost, ki je trenutno nima v zadostni količini. Tehnike nameščanja se glede na želeno funkcijo razlikujejo. Trakovi so učinkoviti pri ortopedskih, nevroloških in ostalih medicinskih stanjih, pri vseh starostnikih skupinah. Učinkovito izboljšajo propriocepcijo in koordinacijo tkiv. Trakovi so iz bombažnih in elastičnih vlaken, ne povzročajo alergij in ostajajo nameščeni od nekaj ur do nekaj dni. S pomočjo trakov lahko bistveno podaljšamo učinke masaže in vplivamo na zmanjšanje bolečine in otekline. Trakovi torej služijo kot dober pripomoček za podaljšanje učinkov masaže in omogočajo hitrejše okrevanje po poškodbah.

kineziotaping trak

Kineziološki trakovi

Zaščita pred poškodbo
Poravnava sklepov
Izboljšanje pretoka krvi
Masaža in limfna drenaža

9,90 €

Kupi

tečaj kineziotapinga Ljubljana

Prijava na tečaj kineziotapinga

Na tečaj se lahko prijavite:

Prijava preko kontaktnega obrazca