Tečaj masaže globokih tkiv

S strokovno usposobljeni predavatelji v Ljubljani.

Število udeležencev 6
20 šolskih ur
Trajanje 2 dni (1 vikend)
Strokovno gradivo
Certifikat

od 219 €

Tečaj masaže globokih tkiv je namenjen maserjem in vsem, ki se pri svojem delu ali v zasebnem življenju srečujejo s težavami v gibalnem sistemu. Tečaj je primeren tako za začetnike (saj vam lahko nudimo tudi predavanja iz anatomije in fiziologije) kot tiste, ki že imate znanje, vendar bi ga želeli nadgraditi oziroma formalno potrditi.

V ceno tečaja je vključeno:

  • 20 urni tečaj masaže
  • Delovni zvezek in pisalo
  • Uporaba masažne mize in olja
  • Predavanja, vaje, ter certifikat o opravljenem tečaju
tečaj masaže globokih tkiv

Lokacije in termini tečajev masaže globokih tkiv

Ljubljana

Ljubljana

Lokacija:
Fizioterapija Mediko
Dolenjska cesta 156b
1000 Ljubljana

Termin tečaja:
09. in 10. oktober 2021

Cena tečaja:

CENA TEČAJA: 259 €
Ob enkratnem plačilu: 219 €
ali 259 € na 2 obroka (po 129,5 €)

Vsebina tečaja

Tečaj masaže globokih tkiv traja 20ur, sestavljen je iz teoretičnega dela (30 %), na katerem bomo obnovili in obogatili znanje mišično skeletne anatomije (anatomija mišic, mišične fascije, biomehanika), se seznanili z osnovnimi principi masaže globokih tkiv (kompresija, raztegovanje, pravilna uporaba). Tečajniki se bodo seznanili s palpacijo tkiv in analizo telesne drže. V praktičnem delu (70 %) bodo udeleženci lahko prijeme tudi preizkusili na sebi.

Certifikat o opravljenem tečaju

Ko uspešno opravite tečaj masaže globokih tkiv prejmete CERTIFIKAT.
Vsi udeleženci tečaja ste vpisani v register maserjev masaže globokih tkiv, voden v mojStil-u.

Oprema na tečaju

Tečaj masaže globokih tkiv v mojStil poskrbi za vse, pripravljene bodo masažne mize, katere boste lahko tudi kupili po posebno ugodni ceni (saj imamo svojo lastno slovensko blagovno znamko), ter vso potrebno gradivo, ki smo ga skrbno izdelali samo za vas.Na tečaj pridite udobno oblečeni in obuti, zraven si prinesite brisačo. Ženske imejte nohte primerne dolžine, zaradi samega poteka dela.

Predavatelji na tečaju

Predavatelj: Blanka Koščak Tivadar

Masaža globokih tkiv

Masaža globokih tkiv (deep tissue massage) učinkovito deluje na globlje ležeče predele mišic in mišične ovojnice. Z učinkovitimi pritiski in frikcijsko masažo omogočimo sprostitev mišičnih vlaken in zmanjšanje bolečin. Zakrčena mišična vlakna, ki jih imenujemo tudi »mišični vozli« oziroma »triger točke« ali »mišično prožilne točke« povzročajo mišično neravnovesje in posledično slabšo funkcijo mišice. Te prenapete predele zaznamo kot napetosti ali zategnjenosti nekega predela (latentna oblika) ali pa povzročajo bolečino (aktivna oblika). Masaža je torej primerna pri akutnih in kroničnih bolečinah, ki so posledica dolgotrajnih preobremenitev (slaba drža, preobremenjenost v službi, skrajšane mehkotkivne strukture…), za okrevanje pri poškodbah, pri brazgotinah, pri športnikih.

Prijava na tečaj masaže globokih tkiv

Na tečaj se lahko prijavite:

Prijava preko kontaktnega obrazca