Ayurveda tečaj

S strokovno usposobljeni predavatelji in vrhunsko hotelsko postrežbo, v Ljubljani in Mariboru.

Število udeležencev 16
20 šolskih ur
Trajanje 2 dni (1 vikend)
Brezplačno gradivo
Certifikat

od 269,00 €

Ayurveda tečaj izvajamo v Mariboru in Ljubljani. Poskrbimo, da je vaša edina skrb posvetiti se osvajanju novega znanja, zato smo poskrbeli za kompletno gradivo, pisala in brisače, ki jih prejmete brezplačno, ker pa vemo, da naši možgani ne delujejo na prazen želodec, je poskrbljeno tako za jutranji coffe break ter hotelsko kosilo.

Cena tečaja vključuje:

 • 20 urni tečaj masaže
 • Delovni zvezek in pisalo
 • Kosila v restavraciji po izbiri
 • Uporaba masažne mize in olja
 • Popoldanski odmor: sadje in voda
 • Jutranji prigrizki (kava, voda, rogljiček, čaj)
 • Predavanja, vaje, ter certifikat o opravljenem tečaju
ayurveda tečaj

Ayurveda tečaj izvajamo

Maribor

Maribor

Lokacija:
Hotel Arena
Pot k mlinu 57
2000 Maribor

Termin tečaja:
1. oktober 2021
2. oktober 2021

hotel Arena Maribor

Ljubljana

Ljubljana

Lokacija:
Mhotel
Derčeva 4
1000 Ljubljana

Termin tečaja:
1. oktober 2021
2. oktober 2021

M hotel Ljubljana restavracija

Cena tečaja

Redna cena tečaja: 309 €
Ob enkratnem plačilu: 269 €
ali 289 € na 2 obroka (po 144,50 €)

Vsebina ayurveda tečaja

Ayurveda tečaj bo trajal 20 ur, razdeljen pa je na teoretični del, ki je namenjen spoznavanju teoretičnih izhodišč ayurvede in obsega tretjino ur ter praktični del, ki je namenjen praktičnemu delu v parih.
Vsi udeleženci tečaj ayurveda ste vpisani v register maserjev ayurveda masaže, voden v mojStil-u.

Za vas smo pripravili prvovrstno gradivo, katerega smo obogatili s fotografijami in skicami vseh prijemov, ki se jih učite na tečaju. Prijemi in fotografije z opisi so narejeni točno po istem zaporedju, kot se učite na tečaju, tako boste lahko kadarkoli svoje znanje ponovili/utrdili.

Omogočamo tudi:
Brezplačne vadbe po opravljenem tečaju (kadarkoli boste čutili potrebo po ponovitvi, nas preprosto pokličite in se udeležite naslednjega tečaj in ponavljajte).
Brezplačna posvetovanja glede opravljanja storitve, možnostih zaposlitve oz. vaše karierne poti.
Za lažji začetek, pa vam zraven vsega naštetega podarimo še popust (na tečaju 20€ popusta za nakup masažne mize Wellnetica, ter 20% popust na masažna olja in material).

Certifikat o opravljenem tečaju

Ko uspešno zaključite ayurveda tečaj prejmete CERTIFIKAT o opravljenem tečaju.
Vsi udeleženci tečaja ste vpisani v register maserjev ayurveda masaže, voden v mojStil-u.

Oprema na tečaju

Ayurveda tečaj v našem podjetju vam omogoča vse, pripravljene bodo masažne mize, katere boste lahko tudi kupili po posebno ugodni ceni (saj imamo svojo lastno slovensko blagovno znamko), ter vso potrebno gradivo, ki smo ga skrbno izdelali samo za vas.Na tečaj pridite udobno oblečeni in obuti, zraven si prinesite brisačo. Ženske imejte nohte primerne dolžine, zaradi samega poteka dela.

Predavatelji na tečaju:

Predavatelj: Gregor Rup

Kaj je ayurveda

Ajurveda je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije, izvaja pa se tudi v drugih delih sveta kot oblika komplementarne in alternativne medicine. Beseda Ayurveda je v sanskrtu sestavljena iz besede »āyus«, kar pomeni »življenje« in »veda«, kar pomeni »znanje« ali »znanost«.

Ajurveda ali v prevodu znanje o življenju pokriva štiri aspekte človeka: dušo, um, čustva in telo. To pomeni, da človeka obravnava celostno, ga uči, kako živeti v harmoniji z naravo in mu pomaga živeti zdravo. Pokriva vse vidike zdravja, saj spodbuja telesno, umsko, čustveno in duhovno dobro počutje. Razlaga, kako naše misli, prehrana in način življenja vplivajo na naše fizično stanje.

Zgodovina ayurvede

Ayurveda je več kot 500 let star let star sistem zdravljenja in način življenja, ki ga s pridom uporabljamo še danes. Naprimer drugi načini zdravljenja: kitajski, tibetanski, islamski izvirajo iz ajurvede. Njena spoznanja pa so v svojo medicino vključevali tudi stari Grki in Rimljani. Sama beseda ajurveda je sestavljena iz dveh sanskrtskih besed. Beseda “ayus”, pomeni življenje in besedo “veda” lahko prevedemo z veda ali pa znanost.

Torej je ajurveda znanost ali veda o življenju. Ajurveda je zdravilni sistem, ki razume našo povezanost z celotnim vesoljem. S poznavanjem in upoštevanjem ajurvede se naučimo poslušati in razumeti svoje telo. Z izboljšanjem ravnovesja v telesu, pa se prebudi tudi naš lasten zdravilni mehanizem.

Kako deluje ayurveda

Osnovni namen ajurvede je ohraniti dobro zdravje in pozdraviti bolezen po naravnih metodah. Osrednji koncept je, da je človeško bitje v osnovi unija telesa, uma in duše. Naše zdravje pa je v veliki meri odvisno od ravnovesja treh osnovnih življenskih sil oziroma tako imenovanih doš: vata, pita in kapha. Če so doše v neravnovesju, se bo to prej ali slej pokazalo v obliki te ali one bolezni. Po ajurvedi moramo preučiti tako posameznika kot njegovo okolje, da bi razumeli bolezen in njene vzroke.

Napačne kombinacije hrane, stara hrana, pripravljena hrana iz trgovinskih polic in napačne prehranjevalne navade prispevajo k neravnovesju, pripeljejo do slabe prebave in nabiranja strupov v telesu. Vsaka zaznava, misel in čustvo bodisi pozitivno, bodisi negativno je biokemični dogodek, ki vpliva na doše, na celice, tkiva in organe. Strah, jeza, žalost, sovraštvo, zavist, posesivnost in druga negativna čustva zmotijo naše ravnovesje. Velja pa tudi obratno, ko so doše povečane, zaradi drugih dejavnikov lahko povzročijo ista negativna čustva. V ajurvedi so čustva sorodna določenim organom: potrtost in žalost pljučem, jeza jetrom in sovraštvo žolčnemu mehurju. Ledvice so lahko sedež strahu, srce, pljuča pa sta povezana s potrtostjo in žalostjo. Živčnost se povezuje z debelim črevesom, želodec pa je povezan z vznemirjenostjo in skušnjavo, vranica z navezanostjo.

Zakaj je ayurveda uporabna

 • ker velja načelo ‘bolje preprečevati kot zdraviti’, če pa je treba zdraviti, se tega lotimo na vseh nivojih naenkrat,
 • ker ajurveda deluje popolnoma naravno,
 • ker ima izjemne revitalizacijske ter preventivne sposobnosti in je močan temeljni kamen v gradnji našega imunskega sistema,
 • ker je zelo uspešna pri reševanju vseh vrst kroničnih težav, ter olajšanju specifičnih stanj v različnih življenjskih obdobjih,
 • ker so v ajurvedi načini prehrane, zelišča in tretmaji poosebljeni ter nam omogočajo, da se na način, ki nam je najbolj naklonjen soočamo z različnimi življenjskimi stanji,
 • ker ajurveda pozna šest faz bolezni. Vidni simptomi, ki jih moderna medicina uporablja za klasifikacijo in diagnostiko so po ajurvedi že peta faza bolezni – zato ste korak pred časom,
 • ker so strupi v telesu po ajurvedi topni v oljih in se z uporabo pravilnih kombinacij olj, zelišč in masaž ter drugih postopkov lotimo vaše tegobe tako mehansko kot kemično ter z vašim sodelovanjem ob pravilni prehrani lahko zagotovimo dolgotrajne in globinske rezultate,
 • ker ajurveda izjemno veliko pomena pripisuje prehrani in si potem, ko je vaše telo revitalizirano in razstrupljeno lahko pomagate sami doma in imate zdravje dobesedno v svojih rokah.

Prijava na Ayurveda tečaj

Na tečaj se lahko prijavite:

 • po telefonu, na številko 030 37 22 55, vsak delovnik med 9. in 13. uro
 • preko spodnjega kontaktnega obrazca. Po mailu boste dobili potrdilo o uspešni prijavi, nato pa vas bomo kontaktirali, da uredimo vse formalnosti

Prijava preko kontaktnega obrazca